Skæve temperamenter
Inge Dahl zoomer ind 'From Below'...

Uanset om det er noget så prosaisk som en gummistøvle, så får den et ordentligt swung, når den males af billedkunstneren Inge Dahl. Hendes billeder emmer af temperament og overdådig sensualitet, og der er en farveglæde og farveudtryk i hendes arbejder...
Og mon ikke sådan et par underben med en blå og en grøn støvle kan skabe nyt liv, ligesom når hun som en anden Matisse frækt knogler de røde farver sammen i et stilleben, der har så meget kraft, at det er på vej ud af rammen.
Der er så meget der skal fortælles og så mange elementer, der dukker op, at alting i nogle billeder flyder sammen i en verden, hvor tyngdekraften er annulleret og erstattet af en fabulerende pensel.
Alt sammen noget ,der pirrer nysgerrigheden og plejer livsglæden. For med den farvepalet, hun turer frem med, ja, da får humøret en gang lak. Og det gør ikke sagen ringere at, hun finder de skæve indfaldsvinkler med humoren som pejlefører...
Måske er det påvirkningen fra de mange rejser, hun i tidens løb har foretaget... måske er det talentet, der skridter fronten af. Og måske er det kombinationen af det hele, der gør hendes malerier så pokkers interessante at stifte bekendtskab med.

Lisbeth Stryhn. Randers Amtsavis, april 2004.


Reviews (Danish)