Formidling

Undervisning / Workshop / Foredrag

Foredrag:  Farvernes Historie – fra hulemaleri til nutid … i europæisk kontekst. – Da globaliseringen vinder frem i Europa, sættes der spor i kulturen. Vi dykker ned i historien for at forstå nutiden.

Farven bliver som pigment til en vare. Hvilken indflydelse får det på kulturen? Bliver farven dermed til en social konstruktion? Og hvilke kulturelle traditioner og dogmer lever i dagens Danmark i relation til farve? Du har virkelig mulighed for at få en til tider provokerende og overkaskende øjenåbner.

Varrighed ca: 40 – 90 min. og derefter eventuelt spørgsmål og debat.

RESPONS: ” Inge holdt et meget inspirerende oplæg om farver i et kulturhistorisk lys for medlemmer af kunstforeningen ved Århus Business College. Vi fik et øjenåbnende indblik i farvernes anvendelse i både den religiøse og den verdslige orden. I løbet af 30 intensive minutter kom vi fra oldtid til dagens Århus, pædagogisk og humoristisk fremstillet med støtte i smukke slides. Vi gik både klogere og godt underholdt fra foredraget. Vi kan bestemt anbefale Inges oplæg til andre. ”

2024: CODAN Vin & Kunst: “Tak for et godt foredrag! Det var uventet og en glædelig overraskelse hvor meget dette emne om farver blev foldet ud i dit foredrag. En positiv oplevelse, hvor man bag efter tænker ”Ja selvfølgelig” over farvers brug og betydning før og nu.”

Collagens historie i kunsthistorisk kontekst  (Foredrag eller undervisning)

Jeg tilbyder undervisnings forløb (f.eks. til gymnasiet) med workshop 1- 2 dage eller 4 – 8 undervisnings-moduler. Collagens historie i kunsthistorisk kontekst fra 1860 og frem til nutiden. Herunder intro. til tekstbaserede og konceptuelle værker. Der er masser af værkstedsopgaver i forlængelse af teori. Kan suppleres med et farvelære modul.

Foredrag: Collagens historie

Billeder fra workshop med ca. 65 elever på Marselisborg gymnasium.
Foto: Per Fløng