Diversitet

 

Indenfor biologi er mangfoldighed vital for den økologiske balance. Det øger produktiviteten. Det samme viser sig at være gældende for sammensætning i bestyrelser f.eks. i relation til kønsdiversitet. Min erfaring fra andre kulturer er, at mødet med det nye og ukendte er yderst stimulerende og udfordrende. Hele verden er i en smeltedigel. Ingen vej tilbage.

Jeg har taget konsekvensen i en række collager med afsæt i det velkendte: Den gamle græske kultur, som europæerne altid trækker op af hatten – især i krisetider – en romantisk søgen tilbage til fortiden og det på overfladen velkendte stof, skønt alle ved at det for længst er borte. Videnskaben har bevist at de hvide græske skulpturer var kraftigt bemalede. Således anvender vi en masse koder for visuel kommunikation som er tilsnigelser.

Historikerne har også bevist at traditionen med at skabe fysiske Buddha figurer – ja og med krøllet hår– opstod i mødet med den græske kultur og guden Apollon. Smeltediglen har været i gang meget længe.

Jeg ønsker at udfordre bevidstheden – fordomsfrit– og se muligheder for at lege med nye identiteter. Resultatet er en kakofoni af blandede køn og kulturer, hvor farve og komposition samler de forskellige elementer til en helhed.